Garay Zoltán

Szűcs

Honlap: garayszucs.hu

A szűcs mesterségről az első írásos emlék családomban dédapám, Garay György 1868-ban keltezett szűcssegéd vándorlevele, akinek számos mesterműve és mintarajz gyűjteménye a Budapesti Néprajzi Múzeumban megtalálható. A szakmát azóta is megszakítás nélkül apáról fiúra folytatjuk.

A szűcs szakmán belül, mint irhás szűcs (magyar szűcs) irányt végzem. Ebben az ágazatban a kiváló minőségű nyers báránybőr megmunkálása a munka iránya, termékeimet saját kezűleg készítem a nyersbőrtől a készáruig.

Mivel cégem erőssége a tisztességes iparos munka, célom hogy a műhelyemből kikerülő termékeim örömet szerezzenek viselőiknek, és hogy a m agyar irhás szűcs munka továbbra is jó hírű legyen, mint elődeink idejében.

Hazánk gazdag a tájegységekre jellemző, összetéveszthetetlen hímzés kultúrájában, ezért ezek a motívumok a textil anyagokon kívül az irha és bőr anyagokon is nyomot hagytak. Célom ezt a csodálatos hagyományt ápolni. Mivel ezek a hímzések manapság is üdítő jelleggel hatnak és kifejezetten elegánsak, fontosnak tartom, hogy megjelenjenek irha termékeimen, a napjainkban készített korszerű viseleteken is.

Cimkék: : Ruha, Kiegészítő

2016 © Magyar Kézműves Szövetség - Minden jog fenntartva | levél az egyesületnek | levél a webműhelynek