péntek, 28 május 2021 15:15

A kézművesség világnapjához kapcsolódva egyszerre nyitnak ki a szövetség manufaktúrái harminc településen, ahol húsz mesterséggel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a nyitott műhelyekben.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a szentendrei Kovács kékfestő üzletnél tartott sajtóreggelin fontosnak nevezte, hogy Magyarországon újra divat legyen a kézművesség és a hagyományok átadása. Hozzátette: a pandémia különösen azoknak az alkotóknak volt nehéz, akik elsősorban kiállításokon, vásárokon tudják bemutatni munkáikat, mert az online tér nem pótolja a kézműves piacok hangulatát, a tárgyak érintését, kézbevételét.

Tovább közvetlenül a cikkhez: Hatvan manufaktúra várja a közönséget a kézművesség világnapja alkalmából

2016 © Magyar Kézműves Szövetség - Minden jog fenntartva | levél az egyesületnek | levél a webműhelynek