Boros Hajnal

Halásztelek 2314 Ilona utca

Honlap: www.boroshajnalkeramia.hu

Tel: +36/30/437-8833

Boros Hajnal vagyok 1968-ban születtem. Végzettségem keramia alapképzés, népi játszóházi vezető, ruhaipar. Tanulmányaim és tapasztalásaim egyre jobban motiváltak arra, hogy a megélhetésemet és az álmaimat ötvözhessem. Ezért lettem kézműves. A kerámia szeretete sok-sok éve ragadott magával. Használati tárgyak készítése után elkezdtem ékszereket tervezni, majd elkészíteni őket. Az agyag egy nehéz, robusztus anyag, az ékszer pedig ennek pont az ellenkezője - könnyed, lágy. Így a kihívás izgalmasnak tűnt. A kerámia formavilága, a mázak csodálatos színei, a könnyed drótok és gyöngyök sokasága látványos alkotást eredményezett. Az ősi kultúrákban természetes volt a különböző anyagok ötvözése, mint a nemesfém és az agyag. Ezt próbálom a mai kultúrába beilleszteni, modern kivitelbe öltöztetni.

Az alkotásaimban nem csak a különböző anyagok, hanem saját ízlésvilágom is érvényesül.

A kézművesség számomra nem csak hivatás, hanem harc is, a mai tömegtermelő gazdasági világ ellen. Ha nem adjuk át a tudásunkat és az anyag szeretetét a fiatal generációnak, akkor kihal a kézművesség.

Cimkék: : Ékszer

2016 © Magyar Kézműves Szövetség - Minden jog fenntartva | levél az egyesületnek | levél a webműhelynek