Lehel Krisztina

Honlap: www.lehel-krisztina.hu

Facebook: www.facebook.com/LehelKrisztina

Tel: +36/30/987-4870

Már általános iskolás koromban az alkotás vágyától hajtva babaruhát, táskát varrtam, sálat, terítőt batikoltam, sapkát kötöttem osztálytársaimnak, innen egyenes út vezetett a ruhaipari szakközépiskola felé. 1999-ben a Könnyűipari Műszaki Főiskolán végeztem, mint öltözék-tervező. Magán úton elvégeztem a Müller-féle szabászati akadémiát. A későbbiekben két ruhakészítő cég tervezője, és modellezőjeként dolgoztam. 2003-ban, Magyarországon a Művészetek Völgyében vettem részt először kézműves vásáron, saját tervezésű és készítésű ruhákkal, mint szellemi-szabad foglalkozású öltözék-tervező.

Az elmúlt évek során a szabadtéri rendezvényekhez igazodva nyáron ruhákat, táskákat készítek, télen viszont textil kiegészítőket, táskákat, neszesszereket, pénztárcákat, szemüvegtokokat tervezek textilből a tinédzsereknek, gyerekeknek és vidám felnőtteknek. Minden Magyarországon, Veresegyházon a műhelyemben készül.

A termékeimet kis két személyes manufaktúrában varrjuk és kézműves vásárokon értékesítem, 11-12 rendezvényen, egy évben ezzel is biztosítva az egyediséget.

Divatbemutatók:

- 1999 Főiskolai divatbemutató

- 2000 Tanulmányaim után az Oszteoporózis Betegek Egyesületének felkérésére,

- 2008 A Hagyományok Háza felkérésére részt vettem egy divatbemutató sorozaton a „Reneszánsz év jegyében”

- 2011 Budai Vár Mesterségek Ünnepe. A Népi Egyesületek Szövetsége Tetőtől Talpig pályázatán külön díjban részesültem „Egységes, míves kollekcióért” címmel.

- 2012 Tavaszi Vörösmarty téri vásár keretein belül szerveztünk egy rendhagyó Alkotók Tavasza divatbemutatót.

- 2013 Budapest Tavaszi Vörösmarty téri vásár ismét egy rendhagyó Alkotók Tavasza divatbemutató

- 2016 Budapest Vörösmarty tér divatbemutató

Kiállítások: